1 av 2
Brynäs gör säsongens första isträning och publikintresset för guldlaget är stort.
2 av 2
Andreas Thuresson är ett av Brynäs IFs nyförvärv.
Gävle

Brynäs gör ispremiär

1:38 min

Intresset för Brynäs IF är rekordstort efter vårens Sm-guld. Uppskattningsvis ett par hundra personer följde säsongens första isträning i dag och supportern Anders Lundin var nöjd när han såg laget skrinna ut på isen.

– Bättre än förväntat måste jag medge och väldigt kul att se guldhjältarna på is igen.

Har du längtat?

– Ja, något enormt! Jag har aldrig velat att en sommar skulle gå så fort som nu, säger supportern Anders Lundin.

Vad tror du om säsongen som kommer?

– Jag tror de har stor chans att klara sig förbi kvarten och eventuellt fortsätta förbi semin och till final.

Vem av nyförvärven är du mest intresserad av?

– Då måste jag säga Andreas Thuresson. Han verkar vara en kraftfull forward som jag tror kommer skicka många puckar i nätmaskorna, säger supportern Anders Lundin.

Jag pratade men en supporter som sa att han var mest intresserad av dig bland nyförvärven. Vad säger du om det?

-- Det är kul. Jag har ganska hög press från mig själv och andra så det ska bli kul och se om man hanterar det här, säger Andreas Thuresson.

Hög målsättning
Andreas Thuresson har spelat i USA sedan säsongen 2007-2008, men nu är han alltså tillbaka i Sverige för att försöka ta Brynäs till ytterligare ett Sm-guld. Han beskriver sig själv som en skridskostark och hårt arbetande forward som också ska bidra med en del poäng. Hur ser han då på lagets chanser kommande säsong?

– Jag tror vi har bra chanser i år igen. Vi har ett bra lag och vi har satt en hög målsättning, säger Andreas Thuresson.

Bättre tryck på läktaren
Redan nästa vecka spelar Brynäs första träningsmatchen då man möter Almtuna på bortaplan. När det gäller publikintresset från gävleborna är Andreas Thuresson imponerad.

-- Det är kul att se det är lite annorlunda än i USA det är kul att komma hem och se att det är ett bättre tryck på läktaren. Det ska bli jättekul, säger Andreas Thuresson.

Emil Lundberg

Emil Lundberg. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio

Tel: 026-66 65 00
Mail: emil.lundberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista