Aron Modig, ordförande KDU. Foto: Jessica Gow / Scanpix
Gävleborg

Aron Modig träffar ambassaden

0:47 min

Svenska ambassaden på Kuba hoppas att under eftermiddagen få träffa Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Aron Modig från Söderhamn som den 22 juli var med om en bilolycka på Kuba där en känd regimkritiker dog.

Polisen i Havanna håller nu Aron Modig i förvar och han har inte fått träffa ambassadens personal sedan i torsdags. Anders Jörle är presschef på svenska UD och berättar vad de hoppas på att mötet ska leda till.

– Det är framförallt ett möte med Aron som är tänkt. Vi har inte sett det äga rum ännu så jag reserverar mig lite för det. Kubanerna uppger ju att han ska vittna i polisutredningen och det gör att de har hållit honom kvar. Men det finns egentligen ingen anledning att han ska vara kvar längre nu, säger Anders Jörle.

Är han frihetsberövad eller misstänkt för något brott?

– Nej han är inte misstänkt för något brott men han har ju uppenbarligen inte rörelsefrihet heller.

Vad kräver ni för besked?

– Nu ska vi träffa honom och vad vi förväntar oss är att han ska få åka hem. Det är högst rimligt att vi gör det, säger Anders Jörle presschef på UD. 

Erik Blix

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista