Dödsolycka utreds

1:38 min

Det råder sorg på Iggesunds bruk sen en 26-årig kvinna i helgen förolyckades i en arbetsplatsolycka. Igår var merparten av personalen tillbaka i tjänst och behovet av stöd är stort, säger informationschefen Staffan Sjöberg.

– Vi har haft en tyst minut och vi har också ordnat med ett kondoleansbord där de som vill skriva en hälsning till den avlidna kan göra det, säger Staffan Sjöberg som är informationschef på Iggesunds bruk.

Krisgrupp är inkopplad
Det var i lördags kväll som den 26-åriga kvinnan skulle flytta på en 20 ton tung pappersrulle. Men något gick fel och hon fick så svåra klämskador att hon omedelbart omkom.

– Vi har en krisgrupp på företaget som har jobbat med att söka upp medarbetare. Det finns de som är starkt berörda och de som är mindre berörda men det är ganska många som behöver ha någon form av stöd och det jobbar vi intensivt med, säger Staffan Sjöberg.

Kan bli förändringar
Iggesunds bruk vill inte ge några kommentarer kring själva olyckan eftersom den just nu utreds både av polisen och arbetsmiljöverket.

– Visst händer det olyckor på en sådan här arbetsplats även om vi har ett målmedvetet arbete för att försöka undvika att det händer och det här är ett tragiskt misslyckande. I det här fallet handlar det om att vi lägger extra fokus på att förtydliga allt som gäller skyddsföreskrifter men vi kommer inte ändra våra rutiner ännu. Om utredningen däremot visa att det funnits brister i rutinerna kommer det naturligtvis att ske förändringar, säger Iggesunds bruks informationschef Staffan Sjöberg.

Christian Höijer