Hudiksvall

Teaterläger på agendan

1:43 min

Den här veckan anordnas Glada Hudikteaterns Supporterklubbs teaterläger för funktionshandikappade. Hela veckan kommer deltagarna delta i olika aktiviteter för att utveckla sitt teaterspelande.

– Det är en otrolig spridning, den som har åkt längst söderifrån kommer från Halland, och längst från norr från Kiruna, så det är i stort sett hela landet, och vi hade åtta deltagare, åtta reserver, vi har inte behövt kalla in någon reserv men vi skickar en hälsning och tack till reserverna, säger Anders Åbom, ordförande för Glada Hudikteaterns supporterklubb.

Det är dansövning på schemat när lägerveckan nu går av stapeln på Forsa Folkhögskola. Lägret är anordnat av Glada Hudikteaterns supporterklubb, en ideell förening kopplad till teatern, och som syftar till att göra sånt som teatern inte kan göra i kommunal regi.

Träffa nya människor
Åtta deltagare från hela Sverige deltar i veckans läger, och Alexander Rådlund är en av dom:

– Jag kommer från Varberg, jag är med på kursen som Glada Hudikteatern ordnat och det ska bli väldigt kul.

Varför ska det bli kul?

– Både det att jag hållit på med teater innan och att träffa nya människor, säger Alexander Rådlund.

– Målet är att redan under den här veckan förbereda och göra en liten föreställning på fredag klockan 15, det betyder också att de får jobba tillsammans med den professionella grupp som leder Glada Hudikteatern annars, och för de flesta tror jag det innebär något nytt, säger Anders Åbom.

Emil Tomassen
emil.tomassen@sverigesradio.se