1 av 2
Smeden Lars Enander och företagschefen Julia Kalthoff. Foto: Emil Lundberg
2 av 2
Den nya yxan är designad tillsammans med den kanadensiska tv-stjärnan Les Stroud. Foto: Emil Lundberg
Storvik

TV-stjärna designar yxa

1:13 min

Wetterlings yxfabrik i Storvik har tagit fram en ny yxa tillsammans med den kanadensiske tv-stjärnan och överlevaren Les Stroud, mer känd som Survivorman.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera den med just honom. Att han varit med under hela processen har gjort att det blivit en bra produkt, säger Julia Kalthoff som är chef för företaget.

Träffades i Las Vegas
Det var i vintras som Julia träffade storstjärnan Les Stroud på en mässa i Las Vegas, och dom insåg direkt att deras gemensamma intressen var perfekta för att tillsammans utveckla en produkt som lämpar sig bra att använda i skog och mark.

Yxan visas i USA
Les Stroud är en välkänd tv-profil i stora delar av världen, och hans överlevnadsprogram visas på bland annat tv-kanalen Discovery.
Imorgon åker Julia Kalthoff till USA för att visa upp yxan på en mässa, och hon tror att Les Strouds namn kommer hjälpa till när det gäller att marknadsföra produkten.

– Jag tror att vi kommer få uppmärksamhet för det här och att han är med blir också ett kvalitetstecken, säger Julia Kalthoff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista