Jens Lundquist är Gävleborgs ende olympier. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Gävleborgs olympier har medaljchans

Jens Lundquist vill inte möta Kina
1:10 min

I kväll klockan åtta, är det dags för Gävleborgs enda bidrag att visa upp sig i de olympiska spelen. Det är bordtennisspelaren Jens Lundquist som - tillsammans med Jörgen Persson och Pär Gerell - tar sig an vice världsmästarna Tyskland kvällens i åttondelsfinal.

- Vi ser fram emot åttondelsfinalen, men vill helst undvika både Kina och Tyskland. Alla andra har vi goda chanser mot säger Jens Lundquist.

Därmed kan konstateras att Jens Lundquist och det svenska laget inte hade något vidare flyt med lottningen. Visserligen slipper nu svenskarna möta de suveräna Kinesiska spelarna, men istället får alltså laget finna sig i att tampas med Europas bästa lag direkt i åttondelsfinalen.

Tyskland, som kom tvåa efter Kina i Peking 2008, mönstrar nu som då sin toppduo Timo Boll och Dimitrij Ovtcharov.

Måste över tröskeln

Men kan svenska laget överträffa sig själva och ta sig förbi kvällens match, kan det i sin tur alltså bära långt, tror Jens Lundquist - född i Valbo men bosatt i Söderhamn.

- Vi var i final i EM och sexa i VM. Därmid har vi också ganska goda förhoppningar om att kunna göra något riktigt bra, säger han.

Har klar medaljchans

Jens Lundquist vill inte heller hymla med att de svenska lagspelarna satsar på att ta medalj.

- Om alla tre är på topp och lyckas med allt. Ja, då finns det absolut en svensk medaljchans, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".