Arrangörerna Mats Björklund, Micke Brunk och Mari Brännvall. Foto: Ronja Mårtensson/ Sveriges Radio

Hoforsrocken ska slå publikrekord

Många uppträder säger Mats Björklund
1:19 min

Rekordmånga band vill spela på Hoforsrocken i helgen och evenemanget blir det största hittills. Minst 40 rockband har anmält intresse, men efter hård gallring blir det nu 17 band som chansen att visa upp sig.

Det berättar arrangören Mats Björklund som är nöjd med att intresset fortfarande lever och frodas för den rockfest han själv startade för sju år sedan.

- Det var ett fyrtiotal band som ville vara med, så vi fick gallra bland artisterna. Det visade sig i slutändan att det bara fanns plats för 17, berättar han.

Allt fler proffs spelar

Från början syftade festivalen till att ge lokala förmågor en chans att visa upp sig för publik. Men när Hoforsrocken ökade i popularitet valde arrangörerna att i allt större omfattning köpa in välkända band för att ytterligare kunna växa. 

Sätter Hofors på kartan

Mari Brännvall, ordförande för Hofors Folketshusförening tycker att det var ett klokt beslut:

-  Ja det innebär jättemycket för att sätta Hofors på kartan. det är jätteroligt, säger hon.

Siktar på publikrekord

Festivalen har i år förstärkts av ett kulturstipendium - pengar som ska göra det möjligt att dels nå publikrekordet 1000-besökare, dels göra festen säkrare och bättre. Förra året rasade kravallstaketen och det ska inte upprepas försäkrar Mats Björklund:

- Vi har gjort flera förändringar och satsar extra på säkerheten, säger han.

Ronja Mårtensson
ronja.martensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".