Gävle

Polis sköt varningsskott

Vid halv fyra tiden i natt tvingades polisen skjuta varningsskott i centrala Gävle, vid ett gripande av fyra misstänkta för ett grovt rån som inträffade tidigare under natten. 

Det började vid halv tre tiden inatt då två män ska ha frågat en 25-årig man om tändstickor, men det mynnade snart ut i ett rån. Mannen hamnade på marken och fick liggandes ta emot sparkar och han ska tillfälligt varit medvetslös.

Sköt i luften
En timme senare, vid halv fyra tiden, påträffade en polispatrull de misstänkta nära platsen för rånet. När de två polismännen skulle gripa de fyra männen gick de ihop mot polisen. Polismännen ska då ha kommit en bit ifrån varandra varpå handgemäng mellan en av poliserna och två av männen ska ha uppstått. Den andra polisen avlossar då ett varningsskott. Två av männen kunde sedan gripas medan de två andra sprang från platsen.

Greps med vapen
Ytterliggare en timme senare, vid halv fem, påträffar en annan polispatrull de två männen i en bil på gamla E4:an norr om Gävle. De grips och i bilen hittas rånarluvor och vapen. Dock ej handeldsvapen. De fyra männen som nu är anhållna misstänks för grovt rån, våld mot tjänsteman, och förberedelse för rån. De anhållna är 37, 34, 25 och 19 år gamla och är bosatta i Gästrikland. Mannen som rånades kunde efter några timmar lämna sjukhuset utan allvarligare skador. Polismannen klarade sig utan allvarliga skador men ska ha chockats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".