Sträckan mellan Gävle och Stockholm är en av de mest förseningsdrabbade i landet. Foto: Emelie Eriksson SR Gävleborg
Gävle

Mycket förseningar mellan Gävle och Stockholm

"Man kommer för sent till jobbet"
1:33 min

Sträckan mellan Stockholm och Gävle har varit en av de mest förseningsdrabbade när det gäller tågtrafik under sommaren, det uppger sajten senatag.se som bygger på statistik från trafikverket.

Mellan 1 juni och 3 augusti har nästan 100 tågavgångar blivit försenade på sträckan mellan gävle och stockholm.. Och bland resenärerna börjar tålamodet tryta. Bengt Lewander åker tåg flera gånger i veckan, och han har varit med om många försenade tåg.

– Väldigt ofta. Det är också väldigt dålig information om varför tågen är försenade och när de ska gå som vanligt igen, säger han.

Är det någonting som ställt till problem för dig?

– Ja, det gör ju att man kommer för sent till sitt arbete bland annat.

När vi kontaktar SJ:s pressjour hänvisar man till Trafikverket eftersom SJ anser att problemen ligger i tåginfrastrukturen. P4 Gävleborg försökte under dagen igår förgäves att få kontakt med någon på trafikverket som kan förklara varför tågsträckan är så problemtyngd, men de enda svar vi fick är att man haft problem med en signalstation i Häggvik utanför Stockholm.

Och samtidigt som mydigheter och företag lägger ansvar på varandra är Bengt Lewander inte förvånad över att sträckan Gävle-Stockholm är en av dom mest drabbade i sverige.

– Ja det låter troligt. Jag tycker det är väldigt dåligt.

Märker du av att man gör någonting åt det här?

– Nej det gör jag tyvärr inte, säger Bengt Lewander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".