Hofors

Frida tar plats bland stjärnorna

På fredag börjar Malmö City Horse Show. Och bland deltagarna i världscuptävlingen i fälttävlan återfinns Hofors ridsportstjärna Frida Andersén.

Den lovande 22-åringen Frida Andersén har fått sitt stora internationella genombrott i år. Och hon ser fram emot tävlingarna:

– Det ska bli jätteroligt, speciellt på hemmaplan.

Viktig tävling
Hon börjar få sådan pass rutin från sin internationella karriär att hon numera kallar en tävling i Malmö för hemmaplan. Och tävlingen i Malmö är viktig för henne:

– Nästa år går EM på samma ställe, så det blir en bra värdemätare.

Men den här dagen är hon hemma stallet på Hofors ridsällskap tillsammans med hovslagaren Jari Pekola och hästen Herta och förbereder sig.

Som på OS
Precis som i OS så består helgens världscup i fälttävlan av tre moment där det inleds med dressyr på fredag, för att sen fortsätta med terrängtävling på lördag och avslutande banhoppning på söndag.

– Jag ska träna dressyr och dressyr och dressyr...

Frida Andersén har förberett sig noggrant inför helgens tävlingar.

22-åringen har också vunnit en internationell tävling i Polen i år. Men till helgens världscuptävlingar väntar betydligt tuffare motstånd, bland annat från nyblivna OS-silvermedaljören Sara Algotsson-Ostholt.

– Jag tror inte jag tar hem det, men jag hoppas på en topp tio-placering.

Max Landergård
max.landergard@sverigesradio.se

Christian Höijer
christian.hoijer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".