Hudiksvalls kommunalråd, miljöpartisten Göte Bohman lämnar politiken. Foto: Christan Höijer SR Gävleborg
Hudiksvall

Kommunalrådet Göte Bohman avgår

Göte Bohman vill prova något nytt
1:22 min

Hudiksvalls kommunalråd Göte Bohman lämnar politiken. Den 70-årige miljöpartisten som arbetar som kommunalråd på halvtid säger emellertid att det inte finns några politiska motsättningar bakom avhoppet.

Göte Bohman säger till P4 Gävleborg att beslutet att avgå helt enkelt har mognat fram under semestern:

- Jag är faktiskt 70 år och har ägnat 25 år åt politiken. Det är dags att försöka göra något annat i livet, säger han.

Efterträdare utses snabbt

Det centerpartistiska kommunalrådet Caroline Schmidt säger till P4 Gävleborg att samarbetet med Miljöpartiet fungerat mycket bra under den här mandatperioden och att det är självklart att partiet ska ersätta Göte Bohman på kommunalrådsposten.

Lone Klitten som är gruppledare för Miljöpartiet säger att det inte finns någon given kandidat, men om hon själv får frågan tackar hon gärna ja.

Redan på måndag har valberedningen möte berättar Ulla Persson, ersättare i kultur- och lärandenämnden. Då ska strategier dras upp för det fortsatta arbetet med att ta fram en eller flera kandidater som medlemmarna får rösta på. Det är viktigt att det blir ett extra möte så snart som möjligt för att ersätta Göte Bohman som kommunalråd.

Avgår i halvtid

Göte Bohman själv tycker att det passar bra att avgå vid just denna tidpunkt, precis halvägs till valet:

- Det ger en efterträdare en god chans att jobba sig in i uppgiften. Jag tänkte först till och med vänta med mitt besked till början av nästa år, men eftersom jag nu blivit klar med en rad projekt föll det sig lämpligast att avgå redan nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".