1 av 2
Sanningens ögonblick. Spänningen var stor bland lyssnarna när brudparet skulle svara "ja". Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Bröllopssällskapet: Max Landergård, Karl-Johan Persson, Kajsa Wikström, Thomas von Wachenfeldt samt Östen Eriksson. Foto: Sveriges Radio
Hassela

Kalle och Kajsa gifte sig i radio

Östen Eriksson utkrävde trohetslöfte
0:36 min

Kalle Persson och Kajsa Wikström i Hassela såg i dag till att gifta sig extra ordentligt. Visserligen fanns inga bröllopsgäster på plats när äktenskapslöftena uttalades hemma på gården, men genom att hela vigseln direktsändes i P4 Gävleborg kunde ändå tiotusentals radiolyssnare fungera som bröllopsvittnen.

Det var paret själv som kommit på idén att gifta sig i radio och P4 Gävleborgs morgonreporter Max Landergård var inte sen att haka på.

Förutom att hålla stadigt i mikrofonen när Östen "med resten" Eriksson från Hudiksvall högtidligt förättade vigseln, kom Max också att få ett viktigt officiellt uppdrag.

- Visserligen var alla lyssnare med i bakgrunden, men eftersom det inte fanns någon annan på plats att tillgå fick jag fungera som officiellt bröllopsvittne, berättar han stolt.

Båda sade "ja"

Vigselakten genomfördes med sedvanlig spänning för huvudpersonerna som utan malörer svarade så här Östens Erikssons fråga om de kan lova att framgent älska varandra i nöd och lust:

- Ja, sa Karl-Johan Persson

- Ja, sa Kajsa Wikström

Därefter förklarade Östens Eriksson de båda vara man och hustru och äktenskapet beseglades till toner av violinisten och folkmusikforskaren Tomas von Wachenfeld som bjudits in av P4 Gävleborg som en extra guldkant på det unika radiobröllopet i Hassela i dag.

Max Landergård
max.landergard@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".