1 av 2
20 föreställningar Ladykillers spelas t o m 26 augusti i Mellanfjärden. Foto: Hasse Persson
2 av 2
Inger Lundin-Dahlström teaterbesökare från Stockholm, 20 år på teatern. Foto: Hasse Persson
Mellanfjärden

Succéteatern firar 20 år

"Vi har en fantastisk miljö"
1:31 min

Den privata teatern Mellanfjärdens teater firar 20 år och gör succé inför fulla hus med det engelska stycket Ladykillers. Scenen var en dröm för familjen Brusell på 80-talet och nu kan Tommy Brusell summera med 75000 besök genom åren.

Tommy Brusell har nyckeln till överlevnad i det konkurrensutsatta kulturlandskapet om sommaren klar för sig:

– Vi har en fantastisk miljö i ett fiskeläger, och att vi håller till inomhus med mycket bra skådespelare, det är det att vi lever tillsammans i två månader och får en sorts familjekänsla.

Men pengarna, hur får man det att gå runt?

– Vi har många ideella som ställer upp, och vi lever på publiken så vi måste köra fullt för att få det att gå ihop, men det har hittills gått bra i 20 års tid, säger Tommy Brusell.

Fiskelägret Mellanfjärden med några hundra invånare drar folk från Sundsvall i norr och Hudiksvall i söder, och ännu mer långväga. Inger Lundin-Dahlström är från Stockholm:

– Det betyder alltid höjdpunkten på året, jag har varit här i 20 år och det har utvecklats och det är fantastiskt.

Johan Svangren regissör för fjärde året och den sista av 20 föreställningarna spelas 26 augusti:

– Här känner man att man gör skillnad, det finns ett behov och utbudet är inte gigantiskt heller, vi försöker alltid göra något roligt och härligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".