1 av 2
Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio
2 av 2
De Moderata riksdagsledamöterna Lars Beckman, Margareta B Kjellin och Tomas Tobé besökte Österfärnebo. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio
österfärnebo

Riksdagspolitiker besökte myggen

Margareta B Kjellin: "Vi måste göra något"
1:34 min

I dag kom tre Moderata riksdagsledamöter till Österfärnebo för att själva uppleva myggproblemet kring nedre Dalälven och lägga fram partiets syn på hur saken ska lösas.

Det nuvarande myggbekämpningsprojektet går ut till årsskiftet och de boende i området vill nu ha en lösning.

– Det måste vara oerhört jobbigt och begränsande i den dagliga livsföringen att inte kunna vara ute med barn och barnbarn. Det är klart att vi måste göra något åt den här situationen långsiktigt, säger Hudiksvallspolitikern Margareta B Kjellin.

I fredags besökte ett tiotal riksdagsledamöter från Gävleborg, Dalarna och Uppsala Österfärnebo för att få en bild av myggproblemen och diskutera hur man ska komma till en lösning.

I dag var det alltså tre Moderata riksdagsledamöters tur att gå en kamp mot myggen vid Nedre Dalälven och samtliga var överens om att man nu måste ta tag i problemet på allvar.

Även Gävlepolitikern Tomas Tobé fanns på plats under dagen. Även Han betonar hur viktigt det är att alla börjar dra åt samma hål i myggfrågan, och att man måste få till en lösning redan till nästa år.

– Min utgångspunkt är att det måste finnas en lösning, människor kommer inte acceptera någonting annat. Det kan inte vara så att byråkratiskt och politiskt käbbel försvarar myggor framför människor, säger Tomas Tobé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".