Gunilla Kindstrand. Foto: Gefle Dagblad
hälsingland

Kindstrand till Hälsingetidningar

"Det kommer att synas i tidningarna"
1:06 min

Gunilla Kindstrand, som i dag är kulturredaktör på Gefle Dagblad, blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingetidningar. Hon tillträder jobbet den 17 september. (Lång intervju finns)

"Gunilla Kindstrand har precis den profil som krävs av MittMedias redaktionella ledare", säger MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith i ett pressmeddelande.

– Det jag hoppas kunna tillföra Hälsingetidningar är att jag har ganska mycket erfarenhet av att jobba nära en läsaranknuten verksamhet och dithän går ju tidningarna i dag. Det är ju vad många läsare kräver och tiden kräver - ett samtal som ska ligga nära läsaren och som ständigt ska pågå, säger Gunilla Kindstrand.

Hur kommer man att märka att det är du som är ny chefredaktör då?

– Det kommer att synas i tidningen. Det kommer nog att synas redan 17 september.

Hur då?

– Ja, dels att jag kommer att vara synlig i tidningen förstås. Det måste man vara för att markera att man vill ha en dialog med läsarna och omvärlden. Jag har ju läst hälsingetidningarna under en lång tid - jag har ju bott i hälsingland sedan 1990. Det här ju stabila tidningar, kvalitetsmedvetna med starka varumärken och ett starkt förtroende runt om i landskapet, säger Gunilla Kindstrand - som börjar sitt nya jobb som chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingetidningar den 17:e september.

Gunilla Kindstrands bakgrund

Gunilla Kindstrand började arbeta som journalist i slutet på 1970-talet. Hon var först verksam på Gefle Dagblad och Arbetarbladet och blev sedan tidskriftsredaktör.

I mitten på 1990-talet värvades hon som programledare av SVT för litteraturmagasinet Röda rummet. Hon var därefter programvärd för den nystartade Kunskapskanalens kulturkvällar.

De senaste åren har hon via eget bolag arbetat med kvalitets- och organisationsfrågor inom kultursektorn, men också som producent, föreläsare och fackboksförfattare.

Förra året återgick hon till journalistyrket, som kulturredaktör på Gefle Dagblad. Gunilla Kindstrand är född 1957 och sedan 1990 bosatt i Hälsingland.

Källa: MittMedia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".