Kocken John "Papa Bull" Caroll och parkens marknadschef Erika Rydstrand förbereder bakom stora scenen. Foto: Victor Eriksson / Sveriges Radio
furuvik

Reggaegung bland djur och karuseller

"det är jättespännande"
1:45 min

Idag startar Furuvik Reggaefestival i furuviksparken. Det är första gången som festivalen anordnas här i och marknadschef Erika Rydström ser fram emot att det ska dra igång.

Mitt bland djur och karuseller ska nu nordens största reggaefestival anordnas. De senaste tio åren har reggaefestivalen legat i Uppsala men för bara några månader  sen stod det klart att den flyttats till Furuvik.

Kommer gräset att klara av massa dansande festivalbesökare?

– ja det hoppas vi, det ska ju bli fint väder. Det är ju värre när det är blött, säger Erika Rydstrand.

I nuläget har man sålt 2000 tvådagarsbiljetter men Erika Rydstrand räknar med många spontanbesökare och i parken finns det  plats för totalt 10 000.

– Vi vet fortfarande inte hur många som kommer så det är jättespännande, säger Erika Rydstrand.

Jamaicansk mat
Och det är inte bara musiken som går i jamaicanskt tema. John ”Papa Bull” Caroll driver en jamaicansk restaurang i Stockholm och kommer även att servera mat på festivalen.

– Jag kan inte göra hundra procent jamaikansk mat men jag ska göra mitt bästa. Jag kommer att göra lite buffalo wing kyckling och kanske lite curry goats, säger John "Papa Bull" Caroll.

Knarkrykten
Men reggaefestivalen är inte helt okontroversiell.  I April Gick ett antal politiker från Gävle narkotikakommission ut och kritiserade reggaefestivalen för att locka till sig drogpåverkade besökare. Men Erika Rydstrand säger att man har ett tätt sammarbete med polisen och inte kommer att acceptera några droger.

– Vi hörde oss väldigt noga för med polisen i Uppsala och tyckte att vi skapade oss en bra bild av hur vi skulle kunna arrangera festivalen på vårat sätt. Om man har tagit sig en öl och är lite glad så är det helt okej men är man för berusad så är det nog bättre att man går och lägger sig och vilar hemma, säger Erika Rydstrand.

Victor Eriksson
victor.eriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".