SM i liggande skytte

SM-guld till Bengt Jansson

"Jag vet att jag kan skjuta"
1:03 min

I helgen sköt Bengt Jansson från Söderala till sig ett SM-guld i 300 meter liggande skytte. Guldet var Janssons tredje i karriären, men det allra första i liggande.

Det var en överraskad guldmedaljör, som innan tävlingen inte hade några höga förväntningar på helgen:

– Jag vet att jag kan skjuta, men det har inte stämt bra på slutet och ska man vinna ett SM ska det stämma, så det var skönt att komma underifrån, säger Bengt Jansson.

En tia räckte
Efter kvalet låg Bengt Jansson på en tiondeplats, med tre poäng upp till ledaren. Under hela finalen plockade sedan Bengt in poäng för poäng på täten, och när ett skott återstod hade han tagit sig upp i ledning med en poängs marginal. En tia skulle alltså räcka för guld...

– Man låg ju där och var orolig, för jag visste inte hur det skulle bli, flera konkurrenter var bara en poäng efter, så när det blev markerat en tia så visste jag att allt var klart, säger Bengt Jansson.

Blir det lite extra stort i och med att du berättar att säsongen varit lite knackig innan?

– Ja, det kan det vara faktiskt, när man får ett bevis på att det finns någonstans, och det är kul att kunna plocka fram det när det behövs som bäst.

Bengt Jansson fick även med sig ett SM-silver i lagtävlingen från helgens SM tillsammans med sin fru Helena Jansson och Stefan Burchardt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".