Brotorget i Bollnäs. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio
Bollnäs

Klart för manifestation

"Det blir en manifestation"
1:11 min

Nu är det klart att det blir en manifestation mot rasism i Bollnäs på lördag. Det efter att polisen godkänt arrangörernas ansökan. Manifestationen kommer att hållas på Brotorget men det är ännu inte klart vilken tid den kommer att hållas.

Sedan tidigare är det klart att Svenska motståndsrörelsen kommer att hålla en motdemonstration, också den på Brotorget.

Rolf Ångström är områdeschef för Gävleborgspolisen i mellersta Gävleborg och han säger att båda tillställningarna kommer att bli av.

– Det blir en demonstration och lite senare en manifestation i Bollnäs centrum. Både de här tillställningarna kommer att gå av stapeln på Brotorget i Bollnäs med ett visst mellanrum.

Hur ser du på det att det anordnas två manifestationer under en dag i Bollnäs, ser du några problem med det?

– Nej, egentligen inte. Om det nu går att separera de här lite så att man får ett litet mellanrum så tror jag att det kommer att fungera bra. Vi har haft dialog med båda parter och det har varit under bra former tycker jag.

Hur bedömer du riskerna för att det ska bli någon form av bråk mellan de här grupperna?

– Det är klart att sannolikheten finns där men vår ambition och det har jag också uppfattat från respektive sammankomst det är att vi ska försöka göra det här under värdiga former så att båda får möjlighet att framföra sina budskap på ett bra sätt, säger Rolf Ångström.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".