Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
gävle

Efterlyses: Boende till högskolestudenter

"Vi har löst det varje år men inte nu"
1:45 min

Många studenter som nu anländer till Högskolan i Gävle för att påbörja sin utbildning saknar tak över huvudet. Därför ber nu kommunen allmänheten om hjälp med boende.

I nuläget är det ett 60-tal studenter som saknar boende.

– Vi har haft bostadsgarantin i 11 år och har löst det varje år tidigare men inte nu, säger Lennart Emretsson, mark- och exploateringschef på Gävle kommun.

Kommunen uppger att alla typer av boendeformer är av intresse; uthyrningsrum, inneboende, kollektiv eller föreningar som har möjlighet att hyra ut något. Såväl korttidslösningar som lösningar på längre sikt är av intresse.

Dessutom har grannkommuner kontaktats i hopp om att hitta boende till studenterna. Privata hyresvärdar är redan kontaktade.

Den som har en bostad, ett rum eller något annat boendealternativ att erbjuda uppmanas att höra av sig till samhallsbyggnad@gavle.se eller kommunens växel på 026-17 80 00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".