Arkivbild. Foto: Scanpix
Ljusdal

Blir helt utan utbildningschef?

"Det värsta är om det blir ett glapp"
0:49 min

Det fortsätter att vara turbulent kring utbildningschefsposten i Ljusdals kommun. För några veckor sedan valde den tillförordnade utbildningschefen Tor Jonsson att hoppa av sitt uppdrag eftersom rekryteringsprocessen att hitta en ny utbildningschef dragit ut på tiden. Och nu riskerar kommunen att bli helt utan utbildningschef från och med oktober.

– Det värsta är väl om det blir ett glapp, att det inte finns en förvaltningschef. Det blir ett problem för nämnden, och nu är vi ju inne i budgetarbetet för 2013. En förvaltningschef är ju nämndens och politikens högra hand som ska anvara för att våra beslut blir verkställda. Och tar man bort den blir ju politiken ganska tandlös, säger Malin Ängerå, socialdemokrat och ordförande i utbildningsnämnden i Ljusdals kommun.

Hur lång tid kan det dröja innan ni får en ny ordinarie utbildningschef?

– Från att man har bestämt sig för en person till att den är på plats tar det kanske tre månader och sedan krävs det ju också en introduktionstid, och det var väl det som var tanken att Tor skulle ha kunnat vara kvar tills den nya hade blivit varm i kläderna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".