1 av 3
Idag fylls Stadsparken i Sandviken med aktiviteter för de allra yngsta invånarna. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio.
2 av 3
Det är klart att också barnen ska få fira Sandviken 150 år! I dag får de sina egna önskningar uppfyllda. Foto: Scanpix.
3 av 3
Barnprogramledaren Sara Edwardsson kommer sjunga allsång med barnen. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio.
Sandviken

Barnens tur att fira

"Allting som barnen kan önska sig"
1:40 min

Idag fortsätter firandet av Sandvikens 150-årsjubileum, och den här gången är det barnens tur att stå i fokus för festligheterna när en stor barnfestival anordnas i Stadsparken.

– Det kommer vara en massa aktiviteter för barnen så som uppträdanden, ponnyridning och hoppborg. Allting som barnen kan önska sig, säger Erika Andersson, som är kommunens samordnare för dagen.

Det är som sagt ett späckat schema som sandvikens yngre invånare har att se fram emot idag, och förutom cirkusen som kommer kosta lite pengar, är allting gratis under dagen.

Sjunga allsång
Bland höjdpunkterna finns bland annat en teater med Alfons Åberg, och så kommer barnprogramledaren och musikern Sara Edwardsson, eller SupersnällasilverSara som barnen kanske känner henne mer som.

– Jag ska spela musik och hålla i allsång, där jag och barnen kommer sjunga både kända barnvisor och låtar från mina egna skivor, säger hon.

– Det är helt fantastiskt att barnen i Sandviken har fått en egen dag att fira stadens jubileum, tycker Sara Edwardsson.

Barnens önskningar
De aktiviteter som finns att välja på under dagen har önskats av barnen själva, och att allting händer just i stadsparken är också de ett resultat av invånarnas önskningar som samlades in i våras, då sandvikarna vill att det ska hända mer i parken.

Kommunens samordnare Erika Andersson är säker på att alla barn kommer hitta något som passar just dom, och om hon själv varit barn idag vet hon vad hon skulle valt att prova.

– Jag hade definitivt provat på hoppborgen. Och så inviger vi en sex meter hög klätterställning, och den hade jag velat klättra allra högst upp i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".