Fotboll

Ödesmatch mot Örebro i kväll

"De är bättre än vad tabellen visar"
1:39 min

I kväll spelar Gefle IF bortamatch mot Örebro, allsvenskans tabelljumbo i ett riktigt bottenmöte i allsvenskan. Inför matchen har Örebro bara tagit två segrar i år men Gefles mittfältare Alexander Faltsetas tycker inte att det går att ta ut tre poäng i förskott.

– Jag tycker de är bättre än tabellen visar. Det är ett bollskickligt lag och de har indivduellt bra spelare. Ingen underskattning, det är bara att gå in och försöka köra över dem, säger Alexander Faltsetas.

Det gäller att hålla avståndet
Nej, någon underskattning ska det inte vara tal om när Gefle i kväll går ut på Behrn arena för att ta sig an Örebro i allsvenska bottenstriden. För trots att ÖSK har gått kräftgång i årets allsvenska och bara tagit två segrar på 19 matcher så är avståndet till Gefle som ligger på kvalplats – bara fyra poäng.

Därmed gäller det att inte låta Örebro få häng i tabellen.

– Det är otroligt viktigt att hålla dem bakom oss och få en trepoängare som är viktig för självförtroendet och blicka upp i tabellen, säger han.

Måste börja trilla in
Ovanför Gefle, på säker mark, ligger närmast Syrianska – fyra poäng upp, och om GIF ska undvika kvaldramatik på Strömvallen i höst så måste man se till att trepoängarna börjar trilla in.

Och för att ge laget det stöd de kan behöva i Örebro så har klubben chartrat en buss och bjudit de 50 första supportrarna som anmält sitt intresse på resan. En buss som i alla fall nästan är fylld och som rullar mot Örebro klockan tre. Ett initiativ som applåderas av Alexander Faltsetas.

– Ja, jag tycker det är jättebra. Vi behöver allt stöd vi kan få. Bortamatcher behöver man det stödet, säger Alexander Faltsetas.

Matchen börjar klockan 19 och du kan förstås höra hela matchen i webbradion. Sverigesradio.se/gavleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".