Adam Sagström har chansen i dag. Foto: Privat
Göteborg

Adam Sagström satsar på seger

För första gången har Gävleborg en finalist i musiktävlingen Svensktoppen nästa som avgörs på Lisebergs stora scen i Göteborg i dag. Adam Sagström från Järvsö har som en av åtta finalister en jättechans att kamma hem förstapriset, en plats i nästa års melodifestival.

Adam Sagström som bidrar med låten "Alla broar jag bränt" har under ett par intensiva dagar gjort sitt bästa för att ladda upp inför sitt finalframträdande.

- Det har gått så där, berättar han. Det har varit fullt schema sedan vi kom till Göteborg men efter genrepet, ja då har jag chansen att ladda!

En unik chans

Adam Sagström tycker att mötet med programledarna Annika Jankell och Lasse Kronér enbart varit givande:

- Annika är "som vem som helst" och Lasse visade sig också i verkliga livet vara precis så där Göteborgs-mysig som han alltid framstår, berättar han.

Samtidigt inser Adam att det nu är allvaret som har börjat.

- Gävleborg har en unik möjlighet att visa att vem som helst kan få en plats i Melodifestivalen. Hoppas nu bara att länsborna vill ta den chansen, menar han.

Max Landergård
max.landergard@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".