1 av 2
Moa Enmark tog på söndagen Gävle OK:s första SM-guldmedalj i sprint. Foto: Ulric Jansson/ Sveriges Radio
2 av 2
Orienteraren Jerker Lysell tog SM-guld i sprint. Foto: Ulric Jansson/ Sveriges Radio
Orientering

Guldregn över Gävleborg

Jag höll inte igen, säger Moa Enmark
0:41 min

Moa Enmark tog Gävle OK:s första SM-guldmedalj i orientering vid sprinttävlingen som just under söndagen avgjordes runt Strömvallen i Gävle. Moas guld i klassen D18 var bara en av flera SM-guld som under helgen regnat över Gävleborg, både i orientering och friidrott. 

Moa Enmark vann klassen D18 och följdes snart av ännu en guldmedaljör, elitorienteraren Jerker Lysell från Bollnäs som i klassen H21 lyckades med målsättningen att försvara sitt guld från i fjol. Moa var förstås jättenöjd efter målgången.

– Jag försökte släppa på litet extra, samtidigt som jag hängde med på kartan hela tiden. Det visade sig gå vägen, säger hon.

SM-guld även i friidrott

Även de pågående SM-tävlingarna i friidrott på Stockholms stadion bidrog i helgen till guldmedaljskördarna. För Gefle IF blev det dubbelt SM-guld genom rutinerade Johan Walldén som vann 1500-meter och genom Angelica Ström Ström som genom att hoppa årsbästa 13 och 18 i tregsteg också hon kunde lägga beslag på en guldmedalj.

Som om inte det räckte tog även GIF:aren Annika Petersson SM-silver i spjut under lördagens tävlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".