1 av 2
Martin Larsson på sin 125-kubikare. Foto: Privat
2 av 2
Martin Larsson med två av sina medaljer. Foto: Hasse Persson / Sveriges Radio
MOTOR

Bollnäs okände europamästare

"Jag är otroligt envis"
1:33 min

Han åkte ut hungrig och het på sin 125 kubik ettriga motorcykel. Han kom just hem till Bollnäs som europamästare med en övertygande säsong och segermariginal bakom sig.

– Jag är otroligt envis och framförallt ambitiös. Om jag ska gå in för något så gör jag det till 110 procent och inte till 80 procent.

Vad tycker du om att förlora?

– Det är det värsta jag vet. Oavsett om det är i brännboll eller om det är med hjälmen på sig bakom motorcykelstyret så är det det värsta jag vet, säger han.

Supervinnarskallen Martin Larsson från Granbo utanför Bollnäs tar tagit sitt livs största seger. 20-åringen är junioreuropamästare i Enduro efter nio hårda tävlingar i en stor men lokalt mindre känd sport.

– Det är lite frustrerande att man är mer välkommen nere i Italien än hemma. Hemma i Bollnäs känner man sig bannlyst när man försöker träna. Vi har ingen riktigt träningsbana och det är riktigt dåligt men det börjar växa mer och mer nu, säger han.

Enduro går att jämföra med att klättra i berg med en hand utan att komma fram. Många timmar på en motorcykel och svåra banor. Det är lopp som tar en hel dag.

– Ibland kan det vara sju timmar på lördagen och sju timmar på söndagen och otroligt tuffa transporter och tuffa specialprov. Det känns, säger Martin Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".