Det störtade planet undersöks. Foto: Pontus Stenberg
Bollnäs

Flygklubb träffas efter dödsolycka

Efter den tragiska dödsolyckan då en pilot i Arbrå flygklubb omkom så anordnar klubben i kväll ett möte för de som vill prata igenom olyckan. – Det är ett möte i all enkelhet, säger ordförande Lars Mårtensson till P4 Gävleborg.

Det var i fredags eftermiddag som ett propellerplan av modellen Cessna 172 försvann på väg mot från Bromma mot Skavsta flygplats.

Piloten, en man i 40-årsåldern från Bollnäs, var ensam i planet.

I går morse påträffades det totalförstörda planet i närheten av Gnesta, och under förmiddagen hittades en död person i planet - som hade fattat eld.

Och i kväll anordnas alltså ett möte för de som känner att de vill prata igenom det som har hänt. Lars Mårtensson kommer då att ta med sig all tillgänglig information om olyckan.

Planets GPS ska analyseras
Det kommer att ta tid att utreda orsaken till dödsolyckan, enligt Pia Jacobsson avdelningschef på Statens Haverikommissionen som var på platsen i går för att dokumentera olyckan.

Det finns ingen svart låda i så små plan, men däremot kommer man att analysera den gps som fanns i planet och samla information om till exempel väderförhållanden, enligt Jacobsson.

Planet flyttas i morgon
Planet kommer att flyttas till en hangar i Strängnäs på måndag för analys.

Utredningen kan ta minst ett halvår.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".