GÄVLEBORG

Raimo Pärssinen vill skrota Fas 3

"Vi tycker att det är ett enda utnyttjande"
1:32 min

Hela arbetsmarknadspolitiken måste göras om. Det anser Socialdemokraten Raimo Pärssinen från Gävleborg. Han vill satsa mer på utbildning och skrota Fas 3.

– Vi vill lägga ner den här förskräckliga Fas 3, som vi tycker är ett enda utnyttjande, säger Raimo Pärssinen, riksdagsledamot från länet som sitter i arbetsmarknadsutskottet.

Socialdemokraterna lämnar nu ett förslag till en helt ny arbetsmarknadspolitik med en hel del förändringar. Istället för att placera personer i Fas 3 ska de få en anställning hos exempelvis kommuner med en riktig lön.

– Det finns stora behov inom både kommunen och näringslivet. Kombinerar vi det här och tar vårt ansvar och betalar en riktig anställning eller en utbildning är det en bättre lösning. Både ekonomiskt och för individen.

Socialdemokraterna vill även förändra styrningen av Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Dessutom ska det satsas betydligt mer på utbildning, tycker de säger Raimo Pärssinen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".