1 av 5
Polisen spärrade av lagerområdet i Storvik där mannen hittades. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
2 av 5
Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
3 av 5
Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
4 av 5
Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
5 av 5
Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Sandviken

Mysterium kring skadade mannen i Storvik

Mikael Hedström: "Vi vet fortfarande inte vad som hänt"
1:43 min

En 32-årig man från Uppsala hittades i går eftermiddag med livshotande skador i en lagerlokal i Storvik. Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord alternativt grov misshandel. Men vad som hänt mannen är fortfarande ett mysterium.

Det var runt klockan 14.45 på söndagseftermiddagen som polisen fick in ett samtal från en person som hade hittat en hög med blodiga kläder utanför en lagerbyggnad i Storvik.

När polisen kom fram hade allmänheten på platsen redan funnit 32-åringen med mycket svåra huvudskador inne i lokalen.

32-åringens skador är allvarliga men just nu är hans läge stabilt. På grund av mannens tillstånd har polisen inte kunnat förhöra honom.

– Vi har klart för oss varför mannen befann sig där men vad som har hänt under det sista dygnet är vad vi försöker kartlägga, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Vad gjorde han i Storvik?

– Han har kontakter där och arbetar där, så mycket kan jag säga.

Brottsrubriceringen är alltså försök till mord alternativt grov misshandel, men polisen utesluter inte att det kan handla om en olycka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".