Foto: Scanpix
ishockey

"Det saknas harmoni hos Brynäs"

Magnus Wahlman: ”Det här kommer inte att duga"
4:08 min

Fem raka förluster och åtta insläppta mål mot Luleå. Radiosportens Magnus Wahlman ser flera stora problem hos det regerande svenska mästarlaget Brynäs.

– Det är problem hos det regerande mästarlaget, det är inte snack om någonting annat. Det är en saknad av harmoni i gruppen. Det funkar varken i rörlighet, tanke eller tempo. Spelet lossnar inte, säger Wahlman.

Inför säsongen pratades det mycket om förlusten av Jakob Silfverberg, som försvann över Atlanten. Brynäs tappade även spelare som Johan Larsson och Mattias Ekholm.

Är det så att Brynäs i värvningsarbetet misslyckats att ersätta de här spelarna?

Ja, det kan man säga. Mattias Ekholm är en spelare som jag tror Brynäs saknar väldigt, väldigt mycket. Det är lätt att tala om Jakob Silfverberg, men försvarsspelet i Brynäs har varit under all kritik.

– Ekholm var en fältherre, en drigent, och en spelare som skapade respekt hos motståndarna. Sen tror jag att ett problem hos Brynäs också är att det finns en hel del spelare som, även om de aldrig skulle erkänna det, är ganska mätta och nöjda, säger Wahlman.

Bland dem menar han finns:

  • Jonathan Granström, som inte gjort ett enda mål på säsongens 26 matcher.
  • Sebastian Lauritzen, som varit opererad men nu spelat över 20 matcher.

– Det finns flera av de här tidigare svenska mästarna som inte alls är uppe i nivå, säger Wahlman.

Efter 1-8-förlusten mot Luleå har Brynäs nu släppt in 74 mål - flest i eliteserien, och ligger nu på sjunde plats med fem raka förluster i bagaget.

– Man upplever en väldigt, väldigt jobbig tid. Det är inget snack om den saken. Jag ser det när jag kikar ner i båset. Tränaren Tommy Jonsson gör små förändringar, kanske att man skulle försöka väcka laget genom att kasta om ordentligt i kedjorna. Gör någonting - visa att det här duger inte.

– Någonting måste hittas på, det är helt uppenbart. För det här uppträdandet kommer inte att duga för de regerande svenska mästarna.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".