gävleborg

150 anställda bort från Mittmedia

0:49 min

I dag blev det klart att Mittmedia, där bland annat dagstidningarna i Hälsingland och Gävle ingår, ska skära ner med 100 av totalt 500 journalister de kommande tre åren. Ytterligare 30 till 50 personer kommer skäras inom andra områden i företaget.

Först och främst försöker koncernen lösa det hela med frivilliga avgångar genom att erbjuda de som jobbat i 13 år avgångsvederlag och de som är 62 år och äldre ett pensionserbjudande.

– Antar inte folk det så antar jag att det kommer bli uppsägningar, säger Ragna Fahlander, Mittmedias ordförande i Journalistförbundet, till P4 Dalarna.

Journalistförbundet ska nu försöka få fram så mycket information som möjligt för att kunna informera medlemmarna. Facket ska också ställa frågor till ledningen.

– Vad har de för plan egentligen? Hur ska vi klara av detta när de slaktar redaktionerna?, säger Ragna Fahlander.

I Mittmedia ingår en rad medier i Mellansverige, däribland dagstidningarna Ljusnan, Hudiksvalls Tidning, Söderhamnskuriren, Ljusdalsposten, Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

På redaktionerna i Gävle togs beskedet emot på ett samlat sätt.

– Reaktionerna var inte så starka som jag trodde men det är klart att folk blir oroliga när det kommer ett sånt här besked, säger Anna Höglund som är reporter på Gefle Dagblad.

Nyheterna, P4 Gävleborg

026-66 65 30

nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista