Gävleborg

Man knivskuren i Hofors

1:04 min

En man in 65-årsdåldern blev i förmiddags knivskuren i en lägenhet centrala Hofors. Två kvinnor, som är bekanta med mannen, har gripts misstänkta för dådet och ska nu förhöras, det säger jourhavande förundersökningsledare Rickard Eriksson vid Gävleborgspolisen.

– Det verkar som att en är mer utpekad än den andra men i dagsläget kan vi inte säga vem av dem som är gärningsmannen. Båda var på platsen, båda var inblandade och så får vi se efter förhören vad som händer, säger Rickard Eriksson.

Och hur är det med målsäganden?

– Tämligen okej ändå. Patrullen som kom till platsen fick börja med tryckförband för att stoppa blödningen. Det var knivhugg i sidan av ryggen. Sedan kom ambulansen och tog över och de lyckades få till det bra så han ville inte följa med till sjukhuset, så han är i hemmet nu. Men nu kommer vi att ta in en rättsläkare som ska undersöka både de misstänkta och målsäganden för att klargöra vilka skadorna är, säger han.

Har ni några idéer om vad motiven kan vara?

– I dagsläget vet vi inte. Vi ska hålla förhör med dem inom kort och då kanske vi får fram mer. Och när vi haft förhör så kommer åklagaren få avgöra om de ska släppas eller anhållas, avslutar Eriksson.