ishockey

Inga panikåtgärder i Brynäs

Dagen efter 1-9-förlusten mot Skellefteå manar Brynäs sportchef Michael Sundlöv till lugn. Inga förändringar i ledarstaben kommer att göras.

– Finns ingen anledning. Det som hände har hänt och så kan det bli ibland, säger Sundlöv.

Brynäs noterade sin största förlust i elitseriens grundserie sedan 1981 (4-14 mot Modo) i Skellefteå på torsdagskvällen. En rejäl kalldusch i jakten på slutspel.

– Vi mötte ett väldigt bra lag som spelade med väldigt bra självförtroende. Vi var i andra änden på den stegen. Då kan det bli så. Det är inget försvar men det är en förklaring, säger Michael Sundlöv.

Brynäs sportsliga ledning vill dock inte ändra på något radikalt inför slutomgångarna. Ingen ny röst kommer att höras i omklädningsrummet, tränartrojkan med Tommy Jonsson i spetsen får fortsatt förtroende.

– Det finns ingen anledning att ändra med bara tio dagar kvar av serien. Vi ska ladda om och leta ny energi inför matchen mot Rögle på lördagen. Vinner vi den är förlusten i torsdags glömd, säger Sundlöv.

Skulle Brynäs tappa sin slutspelsplats är det enligt klubbdirektören Hans-Göran Karlsson ingen fara för klubbens ekonomi.

– Nej, vi budgeterar aldrig med slutspel, kommenterar han.

Sune Eklöf/TT