bandy

Bara Edsbyn är kvar i slutspelet

1:20 min

Edsbyn är klart för semifinal i bandys slutspel efter 3-0 i matcher mot ärkerivalen Bollnäs. Lördagens match slutade 6-4 till Edsbyn som nu kommer att ställas mot Hammarby i semifinal. Hammarby vann hemma mot Broberg/Söderhamn med 7-5 vilket betydde 3-0 i matchen för Bajen. Även Villa är vidare.

Bollnäs var piskat att vinna för att hålla liv i kvartsfinalserien mot Edsbyn. De niofaldiga mästarna hade vunnit de två första matcherna enkelt men fick det jobbigare i den tredje. Bollnäs hade ledningen tre gånger i matchen men orkade till slut inte stå emot hemmalagets offensiv.

Edsbyn hade matchen igenom ett väldigt stort bollinnehav men Bollnäs var välorganiserat i de bakre regionerna. Men till slut hittade Edsbyn genom den vita muren. Landslagsduon Hasse Andersson och Jonas Edling bjöd på bandygodis när Edsbyn tog ledningen för första gången i matchen, i den 75:e matchminuten.

Andersson lyfte bollen över Bollnäsförsvaret med mycket fin känsla, Edling tog ner och avslutade distinkt. Ett klassmål.

Kort efter kom 5-3, hemmalagets tredje hörnmål och trots en sen reducering lyckades inte Bollnäs skapa någon riktig nerv i matchen.

– Första halvlek är inte alltför bra, men i andra halvlek kliver vi ut och dominerar. Vi känner oss starka, summerar Edsbyns Hans Andersson för Radiosporten.

Hammarby vann hemma på Zinkensdamm mot Broberg/Söderhamn med 7-5 inför 4 034 åskådare, vilket betydde 3-0 i matchen för Bajen. Semifinalserien mellan Hammarby startar nästa söndag med första matchen i Edsbyn.

I dagens tredje kvartsfinal vann Villa Lidköping hemma mot Västerås med 9-4. Segern innebär att Villa vinner matchserien med 3-0. I semifinalen får Villa möta vinnaren i kvarten mellan Vänersborg och Sandviken.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se