Söderhamn

Riksidrottsnämnden fastställer avstängningen av Brobergsduo

1:22 min

Bandyförbundets avstängning, av Brobergs tränare Michael Bratt och lagkapten Magnus Fryklund till sista mars, har nu fastställts av Riksidrottsnämnden.

Nämnden anser att duons agerande efter en match då de vidarebefodrade ett dödshot på Twitter är allvarligt. Anders Hübinette är sekreterare på Riksidrottsnämnden.

– Riksidrottsnämnden har tittat på det här och sett att det får anses vara ett otillbörligt uppträdande, som man säger, från de här personerna när de vidarebefordrat det här meddelandet på, säger han.

Det var efter Brobergs förlust mot Hammarby, som en supporter la ut ett dödshot mot domaren på det sociala nätverket Twitter. Både tränare Michael Bratt och lagkaptenen Magnus Fryklund retweetade, alltså vidarebefodrade inlägget.

Svenska bandyförbundet beslutade då att stänga av duon från allt idrottande till och med 31 mars. Bratt och Fryklund överklagade beslutet eftersom dom vill ha en vägledande dom. Riksidrottsnämnden fastställer avstängningen med ett undantag säger Anders Hübinette.

– Den enda skillnaden är att avstängningen endast ska gälla bandy och inte all idrott, säger han.

Den här domen som Riksidrottsnämnden fattat, är den vägledande?

– Ja i någon bemärkelse är alla beslut från Riksidrottsnämnden vägledande för idrottsförbunden och deras bestraffningsorgan så det kan man väl säga att den är, säger Anders Hübinette.