Ljusdal

Spännande kvalspel för Ljusdal

1:33 min

Idag drar kvalspelet till elitserien i bandy igång. Ett av lagen som kämpar för att behålla sin plast i högsta serien är Ljusdal som ikväll möter Örebro på bortaplan. Jonas Svensson är målvakt i Ljusdals BK och han vill verkligen spela i elitserien även nästa säsong.

– För mig personligen är det otroligt viktigt. Och Ljusdal som ort behöver också bandyn väldigt mycket. Ljusdal ska vara i elitserien och vara ett bra elitserielag. Där ska vi hamna tids nog och det här är ett steg påvägen, konstaterar Ljusdals målvakt Jonas Svensson.

Kommer bli kul
Inför den här säsongen tog Ljusdal steget upp i bandyns finrum elitserien. Där gick det väl inte riktigt som laget hade hoppats och Ljusdal hamnade tillslut på näst sista plats. Därmed får nu Ljusdal spela en kvalserie för att försöka stanna kvar i den högsta serien. I samma kvalgrupp som Ljusdal finns elitserielaget Vetlanda, Örebro som vann norra allsvenskan och Tranås som kom två i södra allsvenskan. Det är de två första lagen som får spela i elitserien nästa säsong.

– Det är roliga lag att spela mot. Det kommer bli kul, säger mittfältaren Mathias Stavis. Som ser fram emot onsdagens match mot Örebro.

– Det blir rätt häftigt. Vi har ju hyfsat bra koll på Örebro, vi har ju spelat mot dem flera gånger så det ska bli kul. Vi har lirat i deras hall förut och vi trivs där, konstaterar Mathias Stavis.

Bra form
Sedan elitserien avslutades för drygt två veckor sedan har inte Ljusdal spelat en enda tävlingsmatch, men det tror inte Jonas Svensson är till någon nakdel för Ljusdal.

– Det känns som det är väldigt många spelare i vårat lag som kommer göra sina bästa två veckor framöver, om man ska kolla formmässigt. Så det känns väldigt lovande, tycker Jonas Svensson.