Ljusdal

Mer klarhet om mordet i Lostrakten

1:24 min

Ljusdalspolisen vet nu närmare vad som hände förra söndagen när en 67-årig man mördade sin före detta fru i en by utanför Los, och vem som ringde polisen.

Anders Sigurdsson är förundersökningsledare.

– Ja, vi är ganska på det klara med hur det har gått till. Mannen har skjutit hunden och kvinnan och sedan sig själv, säger han.

Vad vet man om vem som anmälde det här brottet?

– Det var mannen själv som ringde till polisen och talade om att han skjutit kvinnan och hunden, och när polisen kom fram till platsen hade han tagit sig själv av daga.

Det var på förmiddagen förra söndagen som den 67-årige mannen återvände till huset där hans tidigare hustru bodde. Folk i den lilla byn utanför Los trodde att han kom för att hämta saker efter sin flytt, men fick först senare reda på att det handlade om ett mord. Vapnet var ett jaktvapen som varken tillhörde mannen eller kvinnan, vem som äger det vill inte förundersökningsledare Anders Sigurdsson vid ljusdalspolisen berätta.

– Ärendet är ju formellt sett fortfarande öppet tills vi fått in alla handlingar, men det finns inga rättsmedicinska hinder till att kropparna ska kunna begravas.

Vad vet ni om motivet?

Inte mycket. Det jobbar vi naturligtvis vidare på, men vi vet inte vad som utlöst det i nuläget.