ishockey

Mads Hansen lämnar Brynäs

1:32 min

Brynäs assisterande lagkapten Mads Hansen lämnar klubben efter den här säsongen i samband med att hans kontrakt går ut. Brynäs uppger att Mads Hansen nästa säsong kommer att spela för norska Storhamar.

Hansen kom till Brynäs 2006 och har spelat för klubben i sju säsonger, varav sex som assisterande kapten.

Mads Hansen har hittills gjort 394 matcher för Brynäs i grundserie och slutspel. På dem har han bidragit med 48 mål och 130 poäng.

Sundlöv kommenterar
Brynäs sportchef Michael Sundlöv säger så här om beskedet:

– Tidpunkten är väl inte den bästa..vi har tre jätteviktiga matcher kvar av serien innan slutspelet börjar, men när uppgiften blev känd i Norge kände vi att det inte var någon idé att mörka det här. Det är inga konstigheter i det här, säger han.

De senaste dagarna har det ju varit en hel del skriverier i tidningar, bland annat Arbetarbladet och Gefle Dagblad, med uppgifter om att det skulle vara dålig stämning mellan tränare och spelare. Och ni gick ut i går med ett pressmeddelande där ni förnekar allt det här...Hur ser du på de här turerna?

– För det första är det bara en lokaltidning som har fått någon uppgift från någonstans som är taget ur luften. Dessutom är jag fruktansvärt besviken att de inte har visat större respekt än att vi har kunnat kommentera det här innan de lägger ut det.

Ni har match hemma mot Modo hemma i morgon medan AIK som jagar tätt inpå er möter Luleå borta, och sedan möts ni på lördag. Hur viktig blir den matchen?

– Jag får vara lite tråkig. Matchen i morgon är viktig först och vi tar den först. Sedan får vi ta oss an uppgiften på lördag när den kommer.

 Men Brynäs är klara för slutspel på tisdag nästa vecka?

– Absolut! säger Michael Sundlöv, sportchef i Brynäs.