bandy

Johanna vill ha revansch

1:13 min

I kväll börjar slutspelet i damernas bandyallsvenska. Finalen spelas i Friends arena den 16 mars och rutinerade Johanna Pettersson i Sandviken vill revanschera sig för finalförlusten förra året.

– Alla matcher kommer att bli jämna och det bästa laget vinner. Det är ju det här som vi har längtat efter, säger skyttedrottningen Johanna Pettersson.

Möter Kareby i semifinalen
Sandviken möter tabelltrean Kareby från Kungälv i semifinalen. Lagen möttes redan första omgången av allsvenskan. Då förlorade Sandviken trots hemmaplan.

-Det var premiärmatchen och vi var helt under isen. Det var i stort sett ingenting som stämde. Men sedan slog vi dem. Det blir jämna matcher och det kan gå hur som helst.

Finalen i Friends Arena
Sedan 1991 har samtliga dam- och herrfinaler i bandy spelats på Studenteras IP i Uppsala. Men i år avgörs bandy-SM i Friends Arena. Sandviken har finalen och Sm-guldet som målsättning, men Johanna Pettersson kan inte riktigt föreställa sig hur det skulle kännas att kliva in i nationalarenan.

– Nej, jag tror inte jag kan tänka mig det. Sjävlklart kommer den där arenan inte fyllas på vår match men vi hoppas på mycket publik och jag har hört att det är en maffig arena. Det är något som vi har som mål att få uppleva, och att ta det första SM-guldet i den nya arenan skulle vara fantastiskt! säger Johanna Pettersson.

Reporter Isak Engström
isak.engstrom@sverigesradio.se