Hudiksvall

Öppen Scen i Hudiksvall flyttar

1:31 min

Öppen Scen som har funnits i Hudiksvall några år flyttar nu in bland människor och affärer istället för att vara lite i skymundan i Kulturhuset. Och på lördag är det dags igen för evenemanget - men nu på ett nytt ställe alltså.

– Vi flyttar in från gallerian Fyren från och med nu på lördag den 2:a mars. Det är ett nytt försök som vi har att flytta verksamheten till där vi kan möta en stor publik. För jag tycker att de här ungdomarna och andra som vill visa upp sig på öppen scen är värda att möta en publik och jag tycker också att de som går och shoppar kan behöva lite kultur, säger Ulrica Beijer som håller i arrangemanget.

150 personer förra året
I fjol var scenen öppen för cirka 150 personer som alla tyckte att deras musik var något att visa för andra i Hudiksvall. Mycket publik är bra för artisterna tycker Ulrica Beijer.

– Ja, det tycker jag. Det handlar om rutin och att hantera en publik. Du kan ju stå hemma i kammaren och spela hur mycket som helst - och det är ju många som nöjer sig med det - men jag tror att de flesta som vill sjunga, spela och agera vill ju möta en publik. Och det här är ju en möjlighet, säger hon.

Varför fungerar inte kulturhuset som bara ligger några hundra meter bort i det här sammanhanget?

– Det som är skillnaden är ju att då måste man ju ta sig dit. Fördelarna med lördagarna på Fyren är ju att du ändå kanske ska gå dit och handla och så hör du någonting - oj, vad är det här? Vad är det här för duktig sångare? Och då får du något som du inte hade räknat med på köpet så att säga, säger Ulrica Beijer som håller i arrangemanget Öppen scen i Hudiksvall.