Bollnäs

Dansa Zumba Vasaloppet ut

1:20 min

Samtidigt som Vasaloppet avgörs på söndag kommer närmare 100 personer att delta i olika Vasaloppsaktiviteter på Bollnäs Sporthall. De senaste åren har kunderna kunnat välja mellan fyra olika aktiviteter såsom spinning, simning, zumbadans samt funktionella tester i gymmet.

För 11 år sen startades den äldsta av aktiviteterna, VasaSpinningen sedan dess har aktiviteterna fyllts på med även simning och zumba eftersom det fanns behov av alternativ berättar Anna Hammarström som är marknads- och träningskoordinator på Bollnäs sporthall.

– Vi såg att fler ville vara med på den här dagen. Att man tyckte det var ett roligt sammanhang, att under Vasaloppet kunna göra en egen aktivitet på hemmaplan. Då passade vi på att utveckla de andra träningsformerna vi har och bredda helt enkelt så att fler kan ta del av den här dagen. 

Vissa åker Vasaloppet själv, andra sitter i soffan och följer det hela på TV. Sen finns det de som aktiverar sig lika lång tid som det tar för segraren att ta sig från Sälen till Mora.
Närmare fyra timmar alltså.
Lika länge håller deltagarna i Bollnäs på. Antingen på en cykel, i simbassängen eller i danssalen.

Men orkar man verkligen skaka rumpa i fyra timmar?

– Ja det är ju det man gör! Vi har ett upplägg som är lagom trevligt sådär med blåbärssoppa, lite som Vasaloppet är. Man tar den tid man behöver. Man får vila om man behöver det. Många får den här extra kicken och energin och känner sig väldigt nöjda när man är klar.