Jörgen Brink jagar på söndag sin fjärde raka seger i Vasaloppet. Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio.
Längdskidor

Brink på jakt efter fjärde raka

1:30 min

Imorgon är det dags för det 89:e vasaloppet. Jörgen Brink från Delsbo har vunnit de tre senaste åren och tänker ge järnet för att åter igen krönas som vinnare av kranskullan.

Jörgen Brink känner att han har chansen att vinna och berättar om tankarna inför en eventuell fjärde vinst.

– Det skulle ju vara stort såklart. Det är ju därför jag fortsätter i princip. Jag har verkligen chansen att ta en fjärde seger, men jag är ju medveten om att det är mycket som ska stämma. Det är ju inte bara att åka dit och hämta ut segern - utan allt måste klaffa, säger han.

Jörgen Brink har laddat upp på Harsagården i Järvsö inför Vasaloppet. Han förväntar sig att få tampas med motståndare han känner till väl. Några nya vasaloppskometer kommer inte beblanda sig med veteranerna tror han.

– Det är väl det gamla vanliga gänget, det verkar finnas några ungtuppar än som kan vara med och fightas om segern. Det handlar nog om Jerry Ahrlin, Bröderna Aukland och så tycker jag att Daniel Tynell ser ut som den farligaste konkurenten.

Brink är också han alltid bra på Vasaloppet. Han ser fram emot morgondagens tävling även om starten kan vara kämpig.

– Det känns sällan bra när man står på starten klockan åtta på morgonen. Man har ätit mycket och är uppe tidigt, men när man väl kommit iväg så går det bra, säger han.

Nyheterna, P4 Gävleborg

026-66 65 30

nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista