Michael Bratt. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio
Bandy

Bratt får gå från Broberg

Broberg/Söderhamn förlänger inte kontraktet med tränaren Michael Bratt. Bratt får gå efter den så kallade twitterskandalen i början av februari där han vidarebefordrade ett inlägg där en domare hotades till livet.

Brobergstränaren stängdes av resten av säsongen av klubben och bandyförbundet.

– Det är ett ömsesidigt beslut. Det är ungefär som ett äktenskap, det är två parter och ibland fungerar det, ibland fungerar det inte, säger Mikael Bratt.

Den senaste tiden har varit turbulent för tränare Michael Bratt, som blev avstängd av Broberg-ledningen efter att han spridit vidare ett meddelande som hotade en domare till livet på microbloggen Twitter. Avstängningen från jobbet som tränare för elitbandylaget för resten av säsongen, fastslogs både av bandyförbundets disciplinnämnd och Riksidrottsnämnden.

Michael Bratt ser twitter-skandalen som en av orsakerna till varför han tror det är bra att han och Broberg nu går skilda vägar. Det är svårt att bygga upp förtroende efter en sån här sak, säger han.

Han tycker att Broberg har hanterat situationen på ett bra sätt, men han har känt sig jagad av media.

– Media har snudd på förföljt mig. Det har varit påfrestande givetvis, säger han.

Michael Bratt hoppas nu på jobb i en ny klubb till nästa säsong. Han har även pratat med SISU Idrottsutbildarna om att åka ut och föreläsa för föreningar och tränare om just sociala medier.

– Hur det fungerar och hur fort det går med sociala medier idag. Det har man inte riktigt grepp om, och kan jag dela med mig av min erfarenhet till andra vore det kanonbra. Då får man i alla fall något gott från det hela också, säger Mikael Bratt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".