1 av 3
Ljusdal vände och vann mot Örebro och säkrade elitseriekontraktet. Foto: Ulric Jansson/Sveriges Radio
2 av 3
Yvonne Oskarsson, glad ordförande i LBK som klarat ekonomin och elitseriekontraktet i år. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
3 av 3
Euforisk seger när Ljusdals Bandyklubb räddade kvar kontrakt i elitserien. Sebastian Jonsson är lagkapten. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
bandy

Glädje i Ljusdal efter räddade kontraktet

Lars Brolin: "Tror inte vi förstår hur viktigt det är"
1:31 min

Efter gårdagens rysare som slutade i en bragd är det klart att Ljusdals Bandyklubb behåller kontraktet i elitserien, något som är viktigt för många i Ljusdal.

I går var laget tvunget att vinna med minst fem mål mot Örebro och började matchen med att ligga under med 0-2 och publiken började droppa hem. Men i slutminuterna kom Ljusdal loss och vann med 8-2.

Det räddade kontraktet betyder mycket för många Ljusdalsbor:

– Fantastiskt mycket! Jag tror inte riktigt vi förstår hur viktigt det är egentligen, säger bandyfantasten Lars Brolin.

LBK:s lagkapten Sebastian Jonsson lagkapten beskriver de många känslor han gick igenom under den svängiga matchen:

– Det var en oroligt konstig känsla i och med att det svängde så mycket i matchen och så vart det ett sånt slut så att det blev eufori utan dess like, säger Sebastian Jonsson.

Yvonne Oskarsson är ordförande i LBK:

-- Framförallt känner jag i dag att vi har kunnat glädja våra sponsorer. Vi hade som mål att vi skulle få ordning på pengarna så att vi fick fortsatt elitlicens, och så skulle vi vara kvar i elitserien, så vi har uppnått målet, säger Yvonne Oskarsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".