1 av 2
Posa Serenius har koll på sitt material inför tävlingarna i Sandviken. Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio
2 av 2
Per-Olov "Posa" Serenius. Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio
Sandviken

Isracing på toppnivå i Sandviken

"Det ska bli kul"
1:27 min

Ikväll fredag intar delar av europaeliten i is-racing Göransson Arena. Flera internationella toppförare kommer till Sandviken för att göra upp om segern under galan. En av dom är flerfaldiga världsmästaren Per-Olof "Posa" Serenius som tävlar för SMK Gävle

– Det ska bli kul. Framför allt att det är innomhus och vi får hoppas att det kommer mycket folk. Det är lite enklare att åka till Göransson Arena och sätta sig inomhus och titta på en isracingtävling, menar Per-Olov "Posa" Serienius.

Många kan vinna
Det är andra året som den så kallade Lelles IsTrophy-galan arrangeras i Göransson Arena. Bandyisen har förstärkts för att kunna stå emot de 28 millimeter långa ståldubbarna som gör att motorcyklarna får fäste i isen. Och allt är redo för en fartfest inför fredagskvällen. 16 internationella toppförare finns på startlinjen och enligt Per-Olov "Posa" Serenius är det många av dom som kan vinna ikväll.

– Vi har framförallt en bra tjeck, en bra polack och en tre-fyra bra svenskar med i tävlingen. Tillexempel P-A Lindström och Fredrik ”Figge” Olsson. Det finns en sex-sju stycken som har chans att vinna, siar Posa Serenius.

Vann i ryssland
En av dem är Per-Olov "Posa" Serenius själv som nyligen var med i en tävling för före detta världsmästare i Ryssland som han vann. Så formen är det inget fel på.

– Jag tycker hela den här säsongen har känts ganska bra. Jag har haft bra grejer och allt har fungerat bra. Jag tycker att jag ska vara med på pallen. Det känns så i alla fall.
Det är inte omöjligt att du kommer stå överst på pallen på fredagskvällen?
–  Jag siktar ju på det i alla fall, säger Posa Serenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".