Bandy

SAIK i finalrepris mot AIK

1:28 min

Sandviken tänker ta revansch för fjolårets finalförlust mot AIK och vinna den första historiska finalen i Friends arena. Det berättar SAIKs lagkapten Sofia Rådman som var upplevde uddamålsförlusten förra året. Hon förklarar vad som talar för Sandviken i svenska mästerskapets avgörande match.
– Vi har ett bättre grundspel än AIK, säger hon.

Sandvikens grundspel bygger på hög fart både i skridskoåkning och passningsspel. Frida Erlandsson, lagkapten i AIK, håller med om att Sandviken spelar med högt tempo, men framhåller att AIKs varierade spel talar för dem i finalen.

– Vi har prövat allt under säsongen. Vi kan spela både med hög och låg press och vi har ett bra längre spel, säger hon.

De båda lagkaptenerna har spelat tillsammans i landslaget och de har bra koll på varandra. Sofia Rådman tycker att de båda spelarna har vissa likheter i spelet i och med sina defensiva uppgifter.
Frida Erlandsson berömmer Sofia Rådman och säger att hon oftast presterar som bäst i de stora matcherna.

Så hon kan spela som bäst i finalen alltså?

– Det hoppas jag inte, säger AIKs lagkapten och skrattar.

Sofia Rådman säger att det krävs att många i SAIK höjer sig och spelar på toppen av sin förmåga för att kunna revanschera sig för fjolårets uddamålsförlust.

– Det krävs att fler än bara en eller två spelare presterar max. Men jag tippar att vi vinner med 6-3, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista