I dag jagar SAIK-damerna revansch i SM-finalen mot regerande mästarna AIK. Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix
Bandy

Sofia Rådman: "Vi har fler bättre spelare"

Lagkapten Sofia Rådman: "SAIK-vinst, 6-3."
1:37 min

Sandviken tänker ta revansch för fjolårets finalförlust mot AIK och vinna den första historiska finalen i Friends Arena. Det berättar SAIKs lagkapten Sofia Rådman som upplevde uddamålsförlusten förra året.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag - vi har fler bättre spelare och jag tycker vi har ett bättre grundspel med mer fart på både boll och skridskor. Det är vad jag tycker talar för oss, säger Sandvikens lagkapten Sofia Rådman.

På Sofia Rådman låter det som att SAIK har ett bra utgångsläge. De regerande mästarna AIK har en annan syn på saken. '

Frida Erlandsson är lagkapten i AIK och var med och besegrade SAIK förra året. Hon säger att AIKs varierade spel talar för dem:

– Vi har många olika sätt att spela på.

– Vi har testat allt under säsongen - vi har testat att spela med låg och hög press, vi har spelat med långa bollar - en variation i spelet, berättar Erlandsson.

Frida Erlandsson har spelat tillsammans med Sofia Rådman i landslaget och hon berömmer Sandvikens lagkapten:

– Hon är en ledargestalt som tar hand om de yngre spelarna och framförallt tycker jag att hon är bra när det väl gäller - då brukar hon höja sig lite.

Sofia Rådman tackar för komplimangen:

– Det var ju kul att höra det.

– Jag tror att om vi ska ha en chans att vinna mot AIK så måste fler än bara en eller två spelare i laget göra sin bästa match för säsongen.

De två lagkaptenerna tippar, inte helt oväntat, matcherna olika:

– Det kommer bli jämnt. Jag tippar på 3-2, säger AIK:s Erlandsson.

– Jag tror ändå att det blir några fler mål, och tror självklart också på SAIK-vinst. Så jag tippar på 6-3, konstaterar Sandvikens lagkapten Sofia Rådman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".