Tomas Jons, tävlingsledare för Skidspelen griper in. Foto: Lars Svan.
Svenska skidspelen

Farliga skidspår åtgärdas

Vi lyssnar på åkarna säger Tomas Jons
1:04 min

Inför hotet om en bojkott från åkarna har arrangörerna av Svenska Skidspelen i Falun nu ändrat de hårt kritiserade skidspåren. Många av åkarna ansåg att spåren helt enkelt var för farliga att åka i och att skaderisken var för stor.

Hudiksvalls Daniel Richardsson och Emil Jönsson från Årsunda tävlar i dagens prolog till skidspelen i Falun.

Det var tidigare tal om att många av åkarna skulle bojkotta tävlingarna i helgen eftersom de ansåg att spåren helt enkelt var för farliga och att skaderisken var för stor. Men nu har alltså arrangörerna ändrat de hårt kritiserade spåren. Det - säger tävlingsledaren,  Tomas Jons:

- Ja, vi har beslutat ändra sättet på vilket vi använder banorna. Farten ska minskas genom lägre backar och kortare utförslöpor, berättar han.

Lyssnade på kritiken

Tävledningsledningen är inte riktigt överens med åkarna i bedömningen att spåren varit farliga, men Tomas Jons säger att han är villig att ta hänsyn till kritiken:

- Vi lyssnar på åkarna och deras reaktioner. Vårt mål är just nu att det ska vara rättvisa och säkra tävlingar. Senare får vi sätta och analysera ytterligare, säger han.

Lars Svan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".