Magnus Lodin är platschef på Teleperformance Nordic i Ljusdal. Foto: Hasse Persson / Sveriges Radio.
Ljusdal

99 personer varslas i Ljusdal

"Vi ska klara det här"
1:32 min

Teleperformance Nordic varslar 99 av sina anställda om uppsägning från Ljusdalskontoret. Orsaken är att företaget tappat en av sina större kunder.

De anställda fick information om varslet idag och så här beskriver platschefen Magnus Lodin hur det tog emot beskedet.

– Naturligtvis med besvikelse. Men samtidigt också med förståelse, de vet ju hur branschen vi jobbar i fungerar. Men framförallt är det besvikelse. Men förhoppningsvis kan det leda till en insikt att nu tar vi tag i det här. Det här ska vi klara av, säger han.

Teleperformance Nordic har 196 anställda i Ljusdal och av dom varslas idag 99 personer om uppsägning. Halva personalstyrkan kan alltså bli utan arbete. Men enligt Magnus Lodin ska nu företaget göra vad det kan för att hjälpa dessa personer.

– Vi har satt ihop en grupp med facket, arbetsförmedlingen och trygghetsrådet där vi tittar på vad vi kan göra för de här människorna som är försatta i varsel på individnivå.

Vilket företag det är som Teleperformance Nordic har tappat vill inte Magnus Lodin säga - och vad det beror vet han inte riktigt säkert.

– Vi får nog vänta och se vad orsaken är, men det är kanske så att de har hittat en annan leverantör, säger Magnus Lodin.

Även om det är dystert på Teleperformance Nordic i Ljusdal idag är platschefen Magnus Lodin hoppfull. Enligt honom finns det en möjlighet att hitta nya kunder och att alla varsel inte ska behöva träda i kraft.

– Jag tror att den är relativt stor, men eftersom vi inte har något påskrivet kan man inet gå ut och lova någonting, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".