Andreas Westh jublar inte över det uteblivna beslutet om en bandyhall i Bollnäs. Foto: Christer Åsentorp/Scanpix
Bollnäs

Inget beslut om bandyhall igår

Andreas Westh: "Vi blir lite upprörda"
1:32 min

Förra veckans positiva tongångar kring en bandyhall i Bollnäs tog en kovändning vid gårdagens fullmäktigemöte. Oppositionen med Moderaterna, Bollnäspartiet, Kristdemokraterna, Centern och Sverigedemokraterna krävde då en återremiss i frågan och beslutet kring en upphandling av en bandyhall skjuts återigen upp.

Andreas Westh som är lagkapten i Bollnäs Gif är besviken och menar att utan hall överlever inte elitlaget.

– Vi blir lite upprörda. På sikt så kommer vi inte överleva på den här nivån, utan vi kanske kommer vara en klubb som spelar i serien under om ett par år om det inte händer någonting. Jag hoppas att även politikerna inser vad Bollnäs bandy är värt och vilket varumärke vi är. Det hade varit roligt att få träffa dem och få prata om hur vi jobbar och vad elitbandy egentligen går ut på. Det har hänt någonting senaste 5-7 åren med hallar och utvecklingen går framåt, så en bandyhall är ju livsviktig för våran överlevnad, säger han.

Beslutet om en bandyhall i Bollnäs fortsätter att dra ut på tiden. När kommunfullmäktige under måndagskvällens sammanträde skulle besluta om en upphandling så backade oppositionen.

Efter nästan två timmars diskussion så drev 20 av dom 43 närvarande ledamöterna igenom en minoritetsåteremiss. Beslut i frågan kommer därför fattas på nästa fullmäktigemöte.

Att kommunfullmäktige inte tog något beslut förvånade många då kommunstyrelsen på sitt senaste sammanträde var nästan helt överrens om förslaget att inte göra någon kostnadskalkyl för hallen utan istället låta entreprenörer komma med anbud.

Och det är inte bara bandyklubben som är besvikna.

– Jag tycker bara det är sandlåda jag. Det ska ju vara en hall i Bollnäs, det behövs, sa en Bollnäsbo som P4 Gävleborg har pratat med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".