Sune Nordh. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Söderhamn

"Vi skulle ha agerat annorlunda"

"Det är så mycket enklare när man har facit"
0:47 min

I slutet av december dog en man i Söderhamn av en överdos av drogen PMA och bara några timmar senare injicerades den i stället i en 20-årig kvinna som överlevde bara genom tillfälligheter. Men trots de här två fallen beslagtogs inte narkotikan och ingen husrannsakan gjordes då. Sune Nordh, rotelchef för polisen i mellersta Gävleborg, säger att med facit i hand skulle man ha agerat annorlunda.

– Det är så mycket enklare att komma fram till saker när man har facit, men helt klart skulle man ha kunnat göra andra åtgärder och tagit dit en narkotikahund och fått den här kontakten med de andra personerna i den aktuella lägenheten, säger Sune Nordh.

Nu vet man ju att det finns lite PMA i omlopp i Söderhamn så en annan gång kanske man tänker annorlunda då?

– Ja, definitivt. Och vi ser ju följderna av det här... ett antal äldre missbrukare som har lagts in på behandlingar och man är betydligt mer försiktig med droghantering, säger Sune Nordh, rotelchef för polisen i mellersta Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".